Kategorier
Nyheter

Plasto fick €11 000 i bidrag av landskapet

Tjänsteman Ralf Stolt på landskapets Näringsavdelning godkände en utbetalning på knappt €11 000 av skattebetalarnas pengar i finansiering till leksaksfabrikanten Plasto.

Plasto leds av styrelseordförande Sven-Harry Boman och sedan i våras av vd Bruno Carlsson och bolaget har de senaste fyra åren sålt leksaker för 15,7 miljoner euro samt gjort vinster på €447 000. 

Senast ett par veckor tillbaka inkasserade bolaget ett bidrag av skattebetalarna på knappt €33 000 och 2015 beviljade landskapsregeringen ett stöd på knappt €18 000 av skattebetalarnas pengar.

Samma år deltog bolaget, under dåvarande vd Pelle Hägglund, i den regeringsfinansierade föreningen Ålands näringslivs kampanj för en ökad invandring till Åland, med särskild betoning på en ökad invandring från mellanöstern. Enligt Pelle Hägglund var invandring centralt för att säkerställa den kompetens åländska bolag behöver och för att trygga nuvarande arbetsplatser. I början av juni i år permitterade Plasto hela sin personal på grund av dålig försäljning.

Foto: Plasto

Tjänstemannabeslut 30.8.2018