Kategorier
Nyheter

Polisen ber om tips efter gruppvåldtäkt i Hyvinge

Polisen ber allmänheten om hjälp i att identifiera tre män som misstänks ha våldtagit en ung finsk kvinna i ett skogsparti i staden Hyvinge i Nyland. Våldtäkten skedde natten den 27e juli vid gatan Riihimäenkatu 20, i närheten av polisstationen och offret har uppgett till polisen att männen talade ett för henne okänt språk.

Video från en av stadens övervakningskameror visar tre män röra sig från Jussitori torg mot gatan Hämeenkatu kl 02:26 och från Siltakatu mot Riihimäenkatu kl 02:32.

Polisen har släppt en stillbild från övervakningskameran ovan och vädjar nu till allmänheten om tips om de tre misstänkta männen på bilden. Till Helsingin Uutiset säger ledande kommissarie Markku Lylykangas att polisen kommer att gå ut med de misstänktas etnicitet så fort de fått tag på bättre information. Enligt honom har offret inte kunnat beskriva männens utseende eller kläder utan endast att de talade ett utländskt språk.

Polisen tar emot all användbar information och tips på telefon 0295 436476 eller e-post [email protected]

Svenskspråkiga medier i Finland har på bred front bojkottat polisens vädjan om tips och många redaktioner har valt att inte rapportera om den misstänkta våldtäkten.

Platsen där den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett