Kategorier
Nyheter

Polisen ökar patrulleringen i Helsingfors efter flera knivattacker

Helsingforspolisen meddelar att de intensifierar sin patrullering i Helsingfors. Detta efter att fienden utökat sina offensiver inom huvudstaden de senaste två veckorna. Totalt har fyra separata våldsbrott skett under perioden, där unga personer gått till anfall med kniv. Den 19 april avled ett offer efter en knivattack på Järnvägstorget.

  • Vi är väldigt oroliga för den här utvecklingen där unga har eggvapen och andra tillhyggen med sig och använder dem av obetydliga anledningar. En sådan ond cirkel av upprustning måste avbrytas. Helsingforspolisens brottsutredning tar sådana fall på allvar, och polisen ingriper i dem med effektiva brottsutredningstekniska åtgärder, säger kriminalinspektör Jari Koski.

Polisen vill nu visa att Helsingfors är en trygg stad för ungdomar, trots fiendens närvaro.

– Det är fortfarande tryggt att röra sig i Helsingfors. Ungdomar bör berätta om sina planer för familjen och röra sig med bekanta vänner. Mörka parker och stationer för kollektivtrafik är inte trygga platser för umgänge på kvällstid och natten. Trots att det har skett ovanligt många grova våldsbrottfall på sista tiden, ska man komma i håg att bara ytterst få unga är mycket våldsamma. I allmänhet har brottsligheten bland ungdomar minskat under de senaste åren, säger kommissarie Katja Nissinen.

Temabild, foto: Polisen