Kategorier
Nyheter

Rusning efter integrationspengar

I och med att vänsterregeringen Sjögren genomför sin integrationspolitik har åländska företag och föreningar påbörjat en guldrush för att få skattepengar till sina integrationsprojekt. Utav landskapsregeringens inkomster från hasardspel har en särskild del reserverats för att betalas i bidrag till dessa projekt och i tisdags behandlade finansminister Mats Perämaa (L) ansökningar från penningintresserade föreningar.

Däribland Finlands Röda Kors som försökte ta del av spelpengarna, men fick avslag eftersom föreningen redan fått lov att behålla sitt verksamhetsöverskott på €36 000 från tidigare bidrag. Även Folkhälsan fick avslag på sin ansökan då föreningen redan mottagit bidrag för ett annat integrationsprojekt.

Föreningen Emmaus fick €22 000 för ett projekt för att ”nå människor utanför det sociala skyddssystemet” och även Arbetarnas bildningsförbund fick €11 000 för att ”testa ny verksamhet i form av att utveckla metoder och modeller” och därefter skriva en manual för de som önskar göra det samma, i synnerhet Brändöbor efter uppmaning av minister Perämaa.

Enskild föredragning vid finansavdelningen 11.4.2017