Kategorier
Nyheter

Slog, ströp, piskade och mordhotade kvinna i hennes bostad

Tingsrätten dömde Scott Alex Kyllönen, född 1995, till fängelse för grov misshandel, frihetsberövande samt olaga hot av en ung kvinna i hennes bostad, som avbröts först när polisen kom till undsättning. Åklagaren presenterade bevis i form av fotografier tagna av polisen och utfärdade läkarintyg. Två personer var kallade att vittna.

Det var ifjol somras som Kyllönen kom hem efter en krogkväll till en bostad han delade med kvinnan. Där hade det blivit bråk och kvinnan hade bett honom gå iväg och sedan slagit till honom, vilket resulterade i en sanslös reaktion. Kyllönen hade slagit henne så hon föll omkull och därefter fortsatt slå henne i ansiktet med öppen hand. Kyllönen tog kvinnans telefon så att hon inte kunde ringa efter hjälp, sen slängde han sönder ett bord och måttade kraftiga slag mot henne med bordsbenen samtidigt som han hotade att döda henne.

 

Försökte bryta av hand och fingrar
Kvinnan hade krupit ihop i fosterställning och täckt sitt ansikte för att försöka värna sig och Kyllönen hade då piskat henne med en laddarkabel. Därefter hade han flera gånger tagit kraftiga strypgrepp på kvinnan samt fortsatt slå henne och knuffa henne med foten. Kyllönen hade sedan tagit tag i kvinnans hår och slitit runt henne i bostaden samt försökt bryta av kvinnans hand och fingrar för att göra henne arbetslös för resten av livet.

 

Misshandlade kvinnan tills polisen kom
Kvinnan lyckades fly från lägenheten och ringa på hos en granne och ropa på hjälp, men blivit insliten igen av Kyllönen. Misshandeln avslutades först då polisen kom och ringde på dörren. Kvinnan återställdes efter ca en vecka, men hon hade haft svårt att sova efter händelsen och hade mist en tandflisa. Hon hade fruktat för sitt liv under misshandeln.

 

Erkände det mesta – skyllde på spriten
Kyllönen medgav att han på grund av fylleri tappat kontrollen efter att kvinnan slagit honom först. Han erkände delar av misshandeln, hoten och att han slitit kvinnan tillbaka in i lägenheten när hon försökte fly. Ett vittne som befunnit sig i en grannlägenhet hade hört oväsendet och sett i titthålet hur kvinnan försökt fly, men blivit insläpad i lägenheten igen av en man. Polisen hade kommit till platsen ca fem minuter efter att vittnet ringde.

Tingsrätten dömde Scott Alex Kyllönen, född 1995, till 1 år och 2 månaders fängelse för grov misshandel, frihetsberövande, olaga hot och skadegörelse. Enligt tingsrätten är Kyllönen inte straffad sen tidigare, så därför gjordes fängelsestraffet villkorligt. Dessutom dömdes Kyllönen till 50 timmars samhällstjänst.

Kyllönen ska också ersätta sitt offer €1000 för sveda och värk, €100 för ett permanent märke på kroppen, €15 för mediciner, €410 för inkomstbortfall och €2800 för lidande.