Kategorier
Nyheter

Tarja Halonen har utnämnts till europeisk expert på Covid-19 av WHO

Republikens tidigare president, socialdemokraten Tarja Halonen, har av Världshälsoorganisationen (WHO) utnämnts till europeisk expert på det kinesiska viruset Covid-19.

Hon tar därför nu plats tillsammans med 18 andra i en kommission som ska utvärdera hur de europeiska ländernas hälsovård har hanterat smittan, samt utfärda rekommendationer om hur länderna ska ändra sin politik inom sjukvård och socialvård.

President Halonen är inte den enda politiker som plötsligt blivit expert på smittskydd. Kommissionen ska ledas av Italiens tidigare statsminister och Europakommissionär Mario Monti och flera andra tidigare politiker ska också ta plats där.

”Den här europeiska kommissionen kommer att kollektivt samla kunskapen och visdomen i ett kontinentalt nätverk av ledare, politiker, vetenskapsmän och det civila samhället för att identifiera, formulera och behandla nyckelfrågor om framtiden för hälsa och socialvård i WHOs europeiska region”, skriver organisationen i sin bulletin.

Den vänsterideologiska frasen ”hållbar utveckling” hamras in gång på gång av Monti och WHO i bulletinen.

– Jag är hedrad över att vara en medlem i denna europeiska kommission för hälsa och hållbar utveckling, låt oss komma igång med arbetet! skriver Halonen på sociala medier.

Förutom politiker bemannas kommissionen också utav ett flertal bankirer.