Tre utlänningar misstänks för gruppvåldtäkt på åländsk kvinna i centrala Mariehamn

Mariehamn

PÅ FRI FOT De tre män som greps i helgen för en misstänkt gruppvåldtäkt i centrala Mariehamn är alla utlänningar. Detta bekräftar polisen idag.

Brottsoffret, en åländsk kvinna, hade anmält händelsen på morgonnatten mellan fredag och lördag och beskrivit männens utseende för polisen. Samtliga kunde gripas på lördagen och togs in för förhör. Två släpptes på fri fot redan på lördag kväll och den tredje på söndag förmiddag.

– Händelsen har skett inomhus i Mariehamn centrum och en av männen varit aktivast och de två andra har enligt målsägaren haft del i händelsen, skriver kommissarie Nina Rasmus.

Samtliga inblandade är vuxna människor i samma ålder och parterna hade haft kontakt med varandra före händelsen. De misstänkta är inte finska medborgare, men har kopplingar både till Åland och fastlandet. Brottsoffret är åländska. Hon har lidit lindrigare skador, såsom blåmärken.

– I detta är ärendet rubricerat som våldtäkt. Inga andra rubriker finns i detta skede. Rubriceringen kan ändra under utredningen. Männen var inte tidigare kända av polisen.

De misstänkta männen är släppta på fri fot medan polisen väntar på resultaten från laboratorieanalys av prover som tagits. Något som kan ta flera månader enligt Rasmus.

Detta är den första gången i modern tid som polisen utreder vad som kan beskrivas som en gruppvåldtäkt på Åland.