Kategorier
Nyheter

Vedat Soysal våldtog, misshandlade och mordhotade kvinna i Hammarland

PÅ FRI FOT. Turken Vedat Soysal, född 1979, dömdes av tingsrätten till villkorligt fängelse i 1 år och 4 månader och till att betala ersättning till sitt offer efter att han 2016 våldtog en kvinna i Hammarland, misshandlade henne och hotade att mörda henne.

Det var under sommaren 2016 som Vedat Soysal attackerade sin partner när hon vilade, slet av hennes kläder och våldtog henne så att blodvite uppstod.

Hotade att strimla henne

Den 9 juni hade han även anfallit sin partner med knytnävsslag i huvudet medan hon höll i deras barn. Några dagar senare gick han igen lös på sin partner med knytnävarna och slog henne i huvudet och hotade med att strimla henne. Han hotade med att våldet skulle fortsätta tills hon ordnat en lägenhet åt honom och slet runt henne i håret så att stora tussar lossnade.

Mordhotade sin svärmor

Nästa dag fortsatte Soysal med att uppträda hotfullt mot sin kvinnas ålderstigna mor och då gjorde kvinnan en polisanmälan för samtliga gärningar, däribland också att Vedat Soysal hotat henne med kniv. Enligt moderns vittnesmål hade Soysal dödshotat även henne. Kvinnan flyttade därefter till ett skyddsboende och ordnade ett besöksförbud gentemot Soysal.

Dömdes till villkorligt fängelse

Kvinnan sökte senare upp Soysal för att åter bli besudlad av honom, trots att han tidigare våldtagit henne, misshandlat henne och dödshotat henne och hennes mor. Soysal nekade i rätten till våldtäktsanklagelsen, hoten och misshandel, men tingsrätten gick på kvinnans linje då Soysal tidigare i polisförhör erkänt att han slagit henne i huvudet. Soysal dömdes för våldtäkt, olaga hot och två fall av misshandel.

Vidare dömdes Soysal för cannabisbruk och för att ha kört bil hög på cannabis. Soysal dömdes att betala kvinnan €4800 för lidande,  sveda och värk, 1 år och 4 månaders villkorligt fängelse och ca €1800 i rättegångskostnader.