Kategorier
Nyheter

Åländsk karl döms till fängelse efter att han rest till Sverige för att mörda pedofiler

En kraftkarl från den åländska skärgården reste i december till Sverige för att mörda pedofiler, efter att en dokumentärfilm satt känslorna i svall. Beväpnad med knivar och ett improviserat vapen körde han ner till Vimmerby för att leta reda på den ökände feministiske våldtäktsmannen Göran Lindberg. I sitt manifesto kallar sig ålänningen ”Sveriges största seriemördare” – men planerna grusades före någon sådan verksamhet kunde inledas.

Den 4 december ifjol reste den 50-årige mannen från Åland till Sverige. Först försökte han ta in på ett hotell vid Arlanda, men de märkliga receptionisterna vägrade ta emot kontant betalning. Mannen körde vidare till Norrtälje, där han övernattade på hotell i ett par dagar och smidde sina planer.

DOKUMENT

Stockholms tingsrätt B 20049-20

Göran Lindberg är en tidigare svensk polischef och prisbelönt feministisk aktivist, som dömts för en lång rad våldtäkter, misshandel, koppleri och andra sexualbrott. Han gick under namnet ”Kapten Klänning” och åtalades även för våldtäkt mot barn, men friades i brist på bevis. Efter ett kort fängelsestraff befinner sig Lindberg på fri fot. Ålänningen körde den 7 december ner till Vimmerby för att leta efter Lindbergs hästgård och ta honom av daga.

 

Illsint läkare skvallrade till polisen

Väl i Stockholm begick ålänningen misstaget att söka professionell hjälp för sina psykiska besvär. Det skulle han inte ha gjort – för det slutade med att en illsint läkare ringde polisen för att skvallra om hans planer.

Polisen grävde igenom ålänningens bil och hittade knivar och en så kallad ”dagg” – en strumpa med ett hårt föremål inuti och tejpat handtag. Polisen sökte även igenom hans dator och hittade uppgifter om olika dömda sexualbrottslingar och kartor till var vissa av dem bodde.

Stockholms tingsrätt fick ta ställning till ifall vapnen var i bilen med syftet att begå brott. Ålänningen berättade att en morakniv hörde till verktygslådan, att köksknivarna var för matlagning och att daggen var för självförsvar ifall han sov i bilen. Sammanställningen på hans dator var en kartläggning av pedofiler i Sverige. Tingsrätten ansåg att daggen, kartorna och morakniven skulle anses som hjälpmedel till brott.

 

”Jag känner ingen skuld för vad jag gjort”

En rad Google-sökningar som ålänningen gjort i slutet av november presenterades också som bevis mot honom. Bland annat hade han sökt på ”lura bevisen foresik”, ”kriminalteknik flashback”, ”bästa sättet att döda nån flashback”, ”mord med kniv flashback” och annat på temat.

Till på köpet hade polisen hittat ett opublicerat manifest, undertecknat av honom och titulerat ”En seriemördares bekännelse”. Där står bland annat:

”Dags att städa upp i pedofilträsket. Pedofilerna skall dö en efter en, gärna så smärtsamt som möjligt.”

Tingsrätten uppmärksammade särskilt ett stycke som löd:

”När ni läser detta brev så sitter jag antagligen bakom lås och bom. Jag erkänner mig skyldig till en massa mord på dömda pedofiler, eller pedofiler som blivit frisläppta.

Detta gör mig antagligen till Sveriges genom tidernas (sic) största seriemördare.

Jag känner ingen skuld för vad jag gjort, tycker tvärtom att dom jävlarna förtjänade döden för vad dom gjort mot barn och kvinnor.”

Ålänningen hade också skrivit ett brev till polisens utrederskor, där han erkänner sig skyldigt till sina förberedelse och planer på att också ta bort den ökände pedofilen och mördaren Anders Eklund.

”Hej tjejer!

Härmed erkänner jag mig skyldig till 2 st förberedande av Mord på

Anders Eklund
Tidaholmsanstalten

Göran Lindberg
Haga Gård
Vimmerby, Småland

Något mera har jag inte gjort, och kommer inte säga nått mer.”

I tingsrätten menade åklagaren att brevet talade för att ålänningen haft för avsikt att döda Göran Lindberg och Anders Eklund. Ålänningen själv höll inte med, utan menade att han formulerat sig lite misslyckat.

 

Avbröt gärningen frivilligt

Före rättegången beslöts om en rättspsykiatrisk undersökning av den misstänkte ålänningen. I samtal med deras läkare berättade han att han sett en dokumentär och bestämt sig för att kartlägga svenska pedofiler och planera att mörda dem.

Stockholms tingsrätt ansåg att planerna inte varit så långt gångna gällande Anders Eklund eller de andra personerna på ålänningens lista att det kunde räknas som förberedelse till mord. Gällande Göran Lindberg hade ålänningen dock visat sig mer företagsam.

Ålänningen själv försvarade sig med att han frivilligt tillbakaträtt från gärningen. Han berättade att han den 8 december fått tankar om att döda och därför beslutat sig för att söka vård. Efter att han fått medicin försvann de tankarna.

Tingsrätten ansåg dock att han hade mord som ärende redan innan han kom till Sverige och dömde honom till 3 år och 6 månaders fängelse. Ålänningen hålls häktad tills domen vinner laga kraft.