Alfons Håkans håller Amorellas last gisslan och kräver stora summor för att ge den till ägarna

Långnäs

Redan innan Viking Lines fartyg M/S Amorella har bogserats till varvet i Nådendal efter grundstötningen i Föglös skärgård har bärgningsfirman Alfons Håkans skickat ordentligt saftiga räkningar till de företag som haft sina lastbilar på däck.

Nästan 50 lastbilar befann sig ombord när färjan gick på grund vid Hjulgrund för några dagar sedan. Nu hålls lastbilarna gisslan som pant av det skrupelfria företaget, som vägrar lämna över godset till de rättmätiga ägarna ifall de inte betalar saftiga belöningar. Den estniska tidningen Postimees rapporterar om en lastbilsägare som fick sig en faktura på €9000 för lastbilen och €45 000 för frakten, som han måste betala för att få tillbaka sin lastbil.

Joakim Håkans är VD för bärgarbolaget och säger till Postimees att avgiften är praxis vid sjöolyckor:

– Enligt sjöfartslagen betalar fartyget och lasten var sin del av bärgningsavgiften. Vi försöker för närvarande att lastbolagen eller deras försäkringsbolag betalar avgiften. Efter det får de tillbaka sina lastbilar och sin last. Viking Lines försäkringsbolag har också gett en garanti för att de kommer att betala sin del av bärgningsavgiften.

Lastbilarna och frakten har redan förts iland i Långnäs, men det är inte bara för chaufförerna att åka och hämta. Istället övervakas de 30-40 lastbilarna som står i hamnen av vakter.

– Vi har informerat förarna om praktiska frågor, till exempel när fartyget anländer till Långnäs och också att de måste vänta tills deras transportföretag har hanterat de garantier som Alfons Håkans kräver. Alfons Håkans har själv varit i kontakt med transportföretagen, säger Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström till tidningen Ilta-Sanomat.

Arkivbild, foto: Sergey Ashmarin