Kategorier
Nyheter

Annika Hambrudd (C) betalar €500 för gratis ”koldioxidkalkylator” efter hot om utrotning

Koldioxiden som människor och djur andas ut kommer att orsaka planetens totala undergång – eller åtminstone om enligt våra makthavare, som fortsätter att kräva mer och mer tributer från européerna för att fortsätta ha sånt tålamod med dem.

Därför har kulturminister Annika Hambrudd (C) bestämt att ålänningarna ska betala €500 till föreningen Audiovisual Producers Finland för att köpa en licens för ”koldioxidkalkylatorn” Albert. Licensen är i själva verket gratis, vart pengarna egentligen försvinner är oklart.

Skaparna av ”kalkylatorn” hotar med utrotning om deras produkt inte används av filmbolag:

”Miljöpåverkan från produktionen av underhållning accelererar utrotning. Det genomsnittliga TV-programmet producerar tiotals ton koldioxid och spelfilmer tusentals. Det här är ett PR-problem och ett moraliskt problem som industrin måste lösa och som vi endast har några få dyrbara år till”, skriver British Academy of Film and Television Arts, som egentligen ligger bakom kalkylatorn.

Domedagsprofetian gick hem hos minister Hambrudd och landskapsregeringens kulturchef Jan-Ole Lönnblad, som betalar femhundringen i avlat till klimataktivisterna och meddelar: ”Genom avtalet deltar Åland i en strategi för hållbar utveckling som utvecklas och samordnas av APFI.”