Kategorier
Nyheter

Brutal våldtäkt ombord Viking Amorella

Somaliern Amin Mohammed Amin, född 1980, dömdes till fängelse av Stockholms tingsrätt för att ha våldtagit och brutalt misshandlat en kvinna ombord Viking Lines M/S Amorella.

Mohammed Amin stod åtalad för våldtäkt, misshandel och narkotikabrott. Fem personer vittnade i rätten, däribland en poliskonstapel samt två ordningsvakter. Åklagaren presenterade bevis i form av fotografier, rättsintyg och en övervakningsfilm. Mohammed Amin nekade till anklagelserna om våldtäkt. Han erkände misshandeln, men motsatte sig det begärda skadeståndet på SEK 100 000 och menade att misshandeln skulle ursäktas på grund av hans fylleri. Mohammed Amin erkände narkotikabrott.

 

Försökte strypa sitt offer

Det var under en kryssning mellan Stockholm och Åbo den 30 december ifjol som Mohammed Amin hade våldtagit och misshandlat en kvinna som delade hytt med honom. Paret hade gått tillsammans till hytten och där hade han överfallit kvinnan och slagit henne i ögat med knytnäven. Därefter tog han stryptag på kvinnan med tummarna mot strupen så att hon inte kunde andas för att sedan fortsätta slå henne och våldta henne medan hon kämpade emot.

 

Släpade kvinnan i håret

Kvinnan berättade att hon lyckades slita sig under våldtäkten och sprang ut ur hytten till hissarna. På filmen från övervakningskameran som presenterades i rätten syntes kvinnan springa ut ur hytten med Mohammed Amin hack i häl. Efter en minut syns han leda henne i håret och med ett nacktag tillbaka mot hytten, där kvinnan faller til golvet utanför. På filmen syns somaliern sparka på kvinnan när hon ligger på golvet före han släpar henne i håret längsmed durken in i hytten igen. Kvinnan försökte streta emot genom att hålla sig i dörrkarmen men lyckades inte. Vid rättsundersökning av kvinnan efter händelsen dokumenterades ett stort antal blåmärken på halsen, bröstet, ryggen, benen och i ansiktet, samt ett bitmärke i handen.

 

Greps av ordningsvakter

Hyttgrannar hade störst av oväsendet och kallat på ordningsvakter som strax därefter kom till platsen. När vakterna kom för att kontrollera hytten hade Mohammed Amin hotat att misshandla kvinnan mer om hon inte sade till vakterna att allt var bra. Kvinnan väntade därefter i hytten tills Mohammed Amin somnat innan hon försökte fly igen. Hon lyckades ta sig fram till vakternas kvart innan Mohammed Amin kom ikapp henne och bet henne i handen. Vakterna grep somaliern och satte honom i fängelset ombord.

 

Hotade brottsoffrets barn

Vid ankomst till Åbo hade kvinnan ånyo sett Mohammed Amin som hotat att ge sig på hennes barn hemma i Sverige. Kvinnan fick hjälp att ordna en egen hytt för återfärden till Stockholm och ringde polisen som kunde gripa mannen vid ankomst.

Tingsrätten dömde Amin Mohammed Amin, född 1980, till 2 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt, misshandel och narkotikabrott, samt till att betala SEK 125 000 i skadestånd till sitt brottsoffer samt en brottsofferavgift på SEK 800. Mohammed Amin är fortsättningsvis häktad tills han förpassas till fängelse.