Kategorier
Nyheter

Carus-representant tar flyget för mässa ombord Silja Serenade

Som Ålands Nyheter tidigare rapporterat har byråchef Susanne Strand på landskapets Näringsavdelning beviljat drygt €50 000 av skattebetalarnas pengar i bidrag till IT-bolaget Carus för att åka runt på mässor jorden runt för att försöka imponera på branschfolk och potentiella kunder. Detta efter att bolagets vd Anders Rundberg skickade ett kravbrev på €54 000 till landskapsregeringen och hotade med att säga upp 5 kvinnor och 3 män från bolaget.

Carus verksamhet är nästan helt inriktad på kunder som bedriver färjetrafik och bolaget har kalkylerat kostnader på totalt €15 000 för att delta i branschmässan Shippax Ferry Conference ombord på fartyget Silja Serenade. 

Fartyget trafikerar rutten Stockholm – Åland – Helsingfors och tillbaka. Trots detta krävde Carus bidrag för flygbiljetter för att delta i mässan ombord på fartyget. Totalt redovisade Carus en kostnad på €750 för flygbiljetter och färjebiljetter. Dessutom krävde bolaget bidrag för hotellövernattning för sina tre representanter, samt totalt €900 i dagtraktamenten.

Bolaget har uppget en kostnad på €12 000 för att ställa ut på mässan, med hänvisning till att de ”valt en lite högre profil”. Enligt Shippax kostar det €3500 för ett bolag att bara ställa ut, däremot kan ett bolag betala upp till €23 000 ifall de vill imponera extra på branschhöjdare med middagar, happy hour eller förfriskningar.

– Happy hour, frukost eller middagstillfälle där det är synligheten och kontaktskapandet som är det som företaget köper via sponsorpaketen, säger Susanne Strand till Ålands Nyheter.

Hon har godkänt alla kostnader för Carus besök på Shippax, förutom en kostnad på €200 för trycksaker.

 

Artikeln är en del i en serie:

Del 1

Del 2

Del 3

 

Foto: Sojka Wladyslaw