Kategorier
Nyheter

Dansa av glädje! Yrkesskolan får €50 000 för att indoktrinera unga med vänsterideologi

Den långsamma marschen genom institutionerna är inte så långsam längre. Ålands Yrkesgymnasium har ganska nyligen beviljats €50 000 av skattebetalarnas pengar för att skola tonåringar i vänsterideologi. Projektet går ut på att skola unga i åldern 15-18 till att bli kommissarier för vänsterideologi efter att EU redan godkänt drygt €1 000 000 i bidrag.

”Projektets målsättning är att odla ett hållbart entreprenörs-tänkande genom att involvera elever under 18 att utveckla gränsöverskridande uppstarts-simulationer som grundar sig på miljö-utmaningar”, skriver projektarrangörerna.

Den första konferensen hölls i slutet av fjolåret – där tonåringar bland annat fick spela sten, sax och påse – samt ta del av konferencierernas dansnummer via videolänk.

Inskolningen grundar sig på material från vänsterstiftelsen Ellen MacArthur Foundation och för eleverna presenteras bland annat avfolkning av planeten som en ”lösning” på problemet med en kapitalistisk ekonomi.

 

Aktieägare, industrialister och företagsledare står inte högt i kurs hos ideologerna.

 

Unga ska vänjas med en existens som egendomslösa regelföljare

I videorna inskolas ungdomarna genom tecknade figurer och en berättarröst, som uppmanar dem till revolutionärt tänkande, bland annat föreslås det att privatpersoner inte ska äga egendom, utan istället hyra sina bruksföremål av tillverkare.

– Vad är fördelen med att äga en borr när du bara vill göra hål i din vägg för att hänga upp en tavla?, frågar sig berättarrösten.

Unga uppmanas också att låta sig inspireras av myror, eftersom de enligt berättaren ”inte ställer till med problem och följer reglerna”.

– Tänk om ljuset! flåsar en hetsig propagandist från Ellen MacArthur Foundation i en annan video som ungdomarna ska titta på.

 

Genom att arrangera fina ord och fraser i olika rutor kan man utvinna obegränsade bidragspengar från civilbefolkningen

 

Kina bra, USA dåligt

För vänstern har det emellanåt varit problematiskt att kräva ekonomisk avveckling av Europa och Amerika med hänvisning till utsläpp, samtidigt som kommunistiska länder som Kina fortsätter att stå för den värsta miljöförstöringen och de största utsläppen. Men projektet avfärdar sådana invändningar:

– Även om det redan är bevisat att tillväxt inte alltid är vad som förväntas och att avveckling kan behövas, så har rika och överutvecklade länder inte rätten att hindra utvecklingen i fattiga utvecklingsländer.

 

Anglosaxiska nationer är för hemska

 

I studiematerialet framställs också Kina som ett land som är i balans i sin konsumtion av naturresurser, medan USA och Norge kallas ”överutvecklade”.

Bakom beslutet att bevilja bidragspengar till det ideologiska projektet står näringsavdelningens byråchef Susanne Strand. På yrkesskolan är det Moderaternas partisekreterare Jana Lemberg som är ansvarig för projektet.

På bilden: Ledare inom projektet uppträder med dans under en lektion