Kategorier
Nyheter

Endast ett års fängelse för turkisk pedofil som skickade vidriga sex-meddelanden till barn i Vasa

En 40-årig turkisk man i Vasa slapp undan med endast ett års fängelse för en serie perversa brott riktade mot barn. Varför han alls befunnit sig i landet framkommer inte ur domen. Enligt åklagaren hade Ibrahim Özdemir begått sexuella övergrepp på flera barn i åldrar från 12 till 14 genom att skicka perversa meddelanden och bilder på erigerade penisar till barnen via pedofil-appen Kik Messenger.

Åklagaren anklagade också Özdemir för att ha spridit sexuellt kränkande filmer på vissa av barnen. Filmerna skickade han vidare till andra pedofiler.

DOKUMENT

Österbottens tingsrätt R 20/7

Nekade till alla anklagelser
Özdemir nekade till alla anklagelser och hävdade att en massa folk känt till PIN-koden på hans telefon och att det säkert varit folk som varit på fester till hans lägenhet som skickat meddelandena. Dessutom menade försvaret att det i de flesta fallen varit otydligt hur gamla flickorna varit och att handlingarna endast stannat på försöksstadiet. Han hade erkänt gärningarna i polisförhör, men hävdade att han gjort det endast för att slippa ut ur häktet.

Telefonen som använts till att skicka meddelanden till barnen var den samma som använts av Özdemir när han tidigare dömdes för flera fall av utpressning för ett år sedan.

Tingsrätten trodde inte att telefonen använts av andra för att skicka meddelanden till barnen, eftersom meddelandena skickats under två års tid och när som helst under dygnet.

 

Övertalade barn att fotografera sitt kön

Özdemir hade utgett sig för att själv vara en ung flicka i åldern 13-15 för att lura sina offer. Han hade också skickat bilder på den flicka han utgav sig för att vara. Han skickade mer och mer sexuellt suggestiva bilder till barnen och försökte få dem att skicka liknande bilder till honom – vilket han flera gånger lyckades med. Han fick till och med ett barn att ta bilder på sitt könsorgan och skicka till honom.

När turken fick bilder och videofilmer på barnen skickade han vidare materialet till andra pedofiler. Totalt skickade han 226 meddelanden med barnpornografiskt material till 85 pedofiler via chat-program.

 

Skickade vidriga meddelanden

I konversationerna försökte Özdemir beslutsamt styra in samtalen på sex, även när barnen inte ville prata om sådant. I sin jakt på bevis tvingades poliserna läsa meddelanden från Özdemir till barnen så äckliga och perversa att de inte passar i skrift. Han skickade också fotografier på en erigerad penis till sina offer.

Tingsrätten konstaterade att Özdemirs gärningar varit ägnade åt att skada barnen och deras utveckling som individer.

”Özdemir har i alla handlingar mycket resolut styrt konversationen till en kraftigt sexuell ton och har försökt få de berörda parterna att svara med liknande meddelanden och skicka känsliga bilder på sig själva. Dessutom har Özdemirs sexuella språk varit mycket grovt hela tiden.”

 

Klarar sig undan med mini-straff
Ibrahim Özdemir, född 1980, dömdes till endast ett års fängelse för 13 fall av sexuella övergrepp på barn och ett fall av spridning av sexuellt kränkande bild.

Han ska betala ett av sina offer €1500 för psykiskt lidande. De finska skattebetalarna dömdes till att betala €2600 till Özdemirs advokater. Domen har inte vunnit laga kraft.

Foto: Europol