Kategorier
Nyheter

EU-kommissionen prisade landskapsregeringen för miljöideologi

”Vår vision är det skinande ljuset som hela samhället följer; företag, tredje sektorn och offentlig förvaltning, och visionen kommer att uppfyllas senast 2051”

Lantråd Katrin Sjögrens (L) regering prisades av EU-kommissionen för sin klimat- och miljöideologi de själva kallar ”hållbar utveckling”. Redan i september ifjol skickade Sjögren ett brev till EU-kommissionen, som leds av luxemburgaren Jean-Claude Juncker, där hon krävde att hennes regering skulle bli prisbelönt och hävdade att regeringens vision är ett ”skinande ljus som företag, föreningar, offentlig förvaltning och medborgare följer” samt att regeringens vision är ”det skinande ljuset som hela samhället följer; företag, tredje sektorn och offentlig förvaltning, och visionen kommer att uppfyllas senast 2051″.

EU-kommissionen gick med på Sjögrens krav och har nu prisbelönt regeringen för dess ideologi och för sammanslutningen bärkraft.ax med regeringsanknutna företag och föreningar, något som den regeringsfinansierade kanalen Ålands Radio var först med att förkunna för befolkningen. Enligt samma kanal ska Sjögren redan idag befinna sig i Bryssel för att ta emot hyllningarna.

Landskapsregeringen har redan slussat minst €70 000 av sina hasardinkomster från casinobolaget PAF till sammanslutningen bärkraft.ax.

På bilden: Jean-Claude Juncker och Sjögren, infällt illustration ur Sjögrens brev till EU-kommissionen