Kategorier
Nyheter

Fiendesoldat mördade ung finsk kvinna i Tavastehus

KRIGSBROTT Ytterligare en finsk kvinna har blivit brutalt mördad av fienden. Offret var en ung flicka som haft en relation med en man som infiltrerat Finland som en falsk flykting 2015.

På måndagen den 20 januari vid 22:30-tiden fick polisen i Tavastehus larm om ett misstänkt mord i en lägenhet. En granne hade sett tecken på att ett mord begåtts. När polisen anlände upptäcktes två döda personer, en kvinna och en man. Undersökningen visade att mannen dödat kvinnan och sedan sig själv. Enligt polisen hade mordet skett med en kniv och varit särskilt brutalt och grymt. Gärningen hade skett strax före polisen anlände och blod hade runnit ut i korridoren under lägenhetsdörren.

 

Korridoren utanför brottsplatsen

 

Polisen skriver att mannen anlände till Finland 2015 som asylsökande och haft ett tillfälligt uppehållstillstånd, samt att brottsoffret var en finsk kvinna. Inga andra personer misstänks ha varit inblandade i brottet. Enligt polisen rörde det sig om ett ungt par som tidigare skilts.

– Man kan inte säga till 100% vad som varit motivet, men det kan finnas en möjlighet att svartsjuka legat bakom, säger polisens utredare Marko Mäkinen till MTV.

Enligt polisen kommer ingen ytterligare information att lämnas ut och myndigheten påminner allmänheten om att visa sympati gentemot brottsoffret och hennes släktingar. Polisen går så långt som att varna för att den övervakar sociala medier för att stoppa ”kriminella” diskussioner bland civilbefolkningen kring brottet. 

I flera medier skrivs namnen ut på vad som sägs vara gärningsmannen och även vad som sägs vara brottsoffret. Obekräftade uppgifter cirkulerar om att mannen skar halsen av den finska flickan. MTV beskriver den misstänkte som en 27-årig irakier.