Kategorier
Nyheter

Flyktingföreningen Emmaus lyfter bidrag på €400 000 för ”entreprenörskap och kompetens”

”Totalt säger flyktingföreningen att projektet ska kosta €400 000 och Strand beviljade hela summan skattepengar, som till hälften ska tas från EU och till hälften från landskapets budget.”

Tjänsteman Ralf Stolt på landskapet Näringsavdelning beviljade en utbetalning på €80 000 av skattebetalarnas till flyktingföreningen Emmaus för ett projekt de kallar ”Växtkraft”, efter att byråchef Susanne Strand i juni 2018 beviljade ett bidrag på 100% av projektets kostnader.

Föreningen hävdar själva att det rör sig om ett projekt för ”Entreprenörskap och kompetens”, men samtidigt ”socialt arbete” för att hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden. Detta ska ske med arbetsverkstäder, workshops och samtalsgrupper. Totalt säger flyktingföreningen att projektet ska kosta €400 000 och Strand beviljade hela summan skattepengar, som till hälften ska tas från EU och till hälften från landskapets budget.

Emmaus leds av den socialdemokratiske parlamentarikern Carina Aaltonen och föreningen har de senaste 11 åren fått långt över en miljon euro i bidrag av landskapsregeringen, från skattemedel och från landskapsregeringens hasardvinster från casinobolaget PAF.

Foto: Magnus Fröderberg