Kategorier
Nyheter

Föräldrar varnar: Utländska män försöker locka barn i Hyvinge för sexuella övergrepp

Föräldrar i staden Hyvinge varnar på sociala medier om kriminella utlänningar som försöker ta kontakt med väldigt unga flickor via WhatsApp. Utlänningarna skickar perversa meddelanden, ber om bilder och försöker stämma träff med barnen.

”Jag känner mig äcklad” skriver en förälder i sin varning och berättar att hennes 12-åriga dotter fick sexuella meddelanden på bristfällig finska från en utländsk man som ville stämma träff. Föräldern gick till polisen, som nu ska utreda saken.

Saken har tagits upp av Sannfinländarnas riksdagsledamot Maiju Tapiolinna, som skriver att föräldrar måste berätta för sina barn att det aldrig är någon skam att berätta ifall man fått sådana meddelanden.

 

Förundersökning om gruppvåldtäkt nedlagd
Den 27e juli i år anmälde en kvinna att hon blivit gruppvåldtagen av vad hon beskrev som tre utländska män i ett skogsparti i Hyvinge. Männen hade talat ett okänt språk under övergreppet. Polisen släppte bilder från en övervakningskamera där tre män rörde sig i närheten av brottsplatsen och vädjade till allmänheten om hjälp med tips.

Svenskspråkiga medier i Finland bojkottade på bred front polisens vädjan, medan Ålands Nyheter publicerade efterlysningen. Polisen har nu avbrutit utredningen:

– Jag kan inte kommentera i detalj, men förundersökningen kommer inte att fortsätta, säger ledande kommissarie Markku Lylykangas till Aamuposti.

– Undersökningen kan fortsätta först när vi fått ny och relevant information.