Kategorier
Nyheter

Förlusttyngda Cainby får ytterligare €23 500 i bidrag

Byråchef Sölve Högman på landskapets Näringsavdelning beslöt att ge €23 500 av skattebetalarnas pengar till bolaget Cainby, som trycker reklamprodukter och tillverkar skyltar.

Bolaget drivs av den nyligen tillsatte vd:n Jan Metsola och har de senaste året sjunkit in i ett allt svårare bidragsberoende. Under ledning av tidigare vd Eva Donalds och styrelseordförande Sven-Harry Boman har firman de senaste fyra åren sålt produkter för 4,8 miljoner euro, och har med en liten marginal tagit igen förlusterna på €85 000 som gjordes 2014.

Landskapsregeringen har under året pumpat in en stadig ström av skattebetalarnas pengar för att hjälpa till att hålla firman på fötter. Senast i våras fick bolaget ett dubbelbidrag på €4900 plus €12 000, och i vintras kunde Cainby kassera in €12 600 i stöd.

Cainby har tillsammans med den regeringsfinansierade föreningen Ålands näringsliv kampanjat för att Ålands befolkning ska fördubblas med hjälp av invandring, med betoning på en ökad invandring från mellanöstern. Bidragspengarna ska firman använda till att köpa en ny printer.

Tjänstemannabeslut 11.10.2018