Kategorier
Nyheter

Inkräktare från Syrien dömdes för brutal barnvåldtäkt i Uleåborg

”Syriern nekade till alla anklagelser och hävdade att det varit flickan som varit drivande. Han hävdade också att han trodde att hon var 17 år.”

Uleåborgs tingsrätt dömde den syriske inkräktaren Abdullhadi Barhum till ett lindrigt fängelsestraff för att han våldtagit ett barn i mitten av november ifjol i stadsdelen Tuira i Uleåborg. Åklagaren yrkade på straff för grovt sexuellt utnyttjande av barn och grov våldtäkt.

En 14-årig flicka hade via programmet SnapChat efterlyst någon som kunde köpa ut cigaretter till henne. Den officiellt 22 år gamle Barhum hade ställt upp och köpt ut cigaretter och alkohol åt henne. Parterna hade därefter kysst och smekt varandra. De var inte bekanta sedan tidigare.

De hade stämt träff igen senare under samma dygn, men då hade Syriern istället handgripligen släpat in flickan i skogen och utsatt henne för en brutal våldtäkt, trots att hon protesterade.

Syriern nekade till alla anklagelser och hävdade att det varit flickan som varit drivande. Han hävdade också att han trodde att hon var 17 år.

 

Brutal våldtäkt var inte brutal enligt tingsrätten
Tingsrätten dömde Barhum för grovt sexuellt utnyttjande av barn, vilket alla som våldtar ett barn döms för enligt finsk rättspraxis. 

Trots att våldtäkten varit brutal menade tingsrätten att den inte varit särskilt brutal. Eftersom Barhum hade släpat ut flickan i skogen före han våldtog henne och eftersom han inte använt varken kniv eller skjutvapen för att allvarligt skada henne under våldtäkten ansåg tingsrätten att våldtäkten inte var grov.

Tingsrätten dömde den syriske inkräktaren Abdullhadi Barhum, född 1996 till 2 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Han ska betala sitt brottsoffer totalt €3600 för hennes lidande samt betala staten totalt €4450 plus ränta för advokaternas lidande och mödor.