Kategorier
Nyheter

Kommunernas Socialtjänst köper mobiltelefoner för €30 000 och roliga cyklar för €15 000

När man under många år handskats med miljonbelopp av andra människors pengar kan det bli svårt att få perspektiv på de mindre summorna.

Karriärspolitikerna som sitter i styrelsen för Kommunernas Socialtjänst (KST) bestämde på det senaste mötet att ta €15 000 ur budgeten för att köpa tre elcyklar, varav en av dem en så kallad ”parcykel” för €9000. Elcyklarna ska KSTs personal använda sig av för att transportera sig kortare sträckor, medan parcykeln blir för klienters förlustelse i Mariehamn.

Runar Karlsson (C) är ordförande för förbundet

I styrelsen sitter tidigare minister Runar Karlsson (C), tidigare lantråd Katrin Sjögren (L), tidigare lantråd Gun-Mari Lindholm (M), tidigare lantråd och riksdagsledamot Roger Jansson (M), samt Ida Eklund, Susann Fagerström och Christian Dreyer.

På inköpslistan var inte bara cyklar, utan också 65 mobiltelefoner – en för varje anställd. Förbundet hade begärt in offert från Ålcom, som erbjöd telefoner från Apple och Samsung till det nätta priset €32 000. Detta var billigare än vad landskapets IT-bolag Åda kunde erbjuda. Huruvida någon annan fick möjlighet att ge offert på telefoner framgår inte ur protokollet.

Däremot gjordes det en upphandling för att köpa möblemang till förbundet. Totalt köptes över 100 stolar, fem köksbord och två soffor av Möbelbutiken AB till en summa av drygt €26 000.

3 svar på ”Kommunernas Socialtjänst köper mobiltelefoner för €30 000 och roliga cyklar för €15 000”

Parcyklar finns inom Uppsala kommuns äldreomsorg också, de är inte till för ”klienters förlustelser”, de är till för att de boende med svårigheter att gå kan tas med ut på en tur i omgivningarna när vädret så tillåter, de är mycket uppskattade av de boende som fått en helt ny möjlighet att se annat än dagrummet.
Ja, dom kostar men utbytet av dessa cyklar är mycket högt, de höjer kvaliteten på äldrevården så med tanke på det är det väl investerade pengar.

Med klienter menas de boende. Det är väl inget fel på att de får förlusta sig?

Förvisso, dock användes formuleringarna ”roliga cyklar” och ”klienters förlustelser” i akt och mening att måla upp ett slöseri på de som inte gjort sig förtjänta av det…

Stängt för kommentering.