Kategorier
Nyheter

Landskapsregeringen ger €40 000 i EU-bidrag för propagandafilmer

Finns det något som ålänningarna bara älskar att se sina skattepengar spenderade på så är det propaganda – eller information – om hur de ska leva sina liv i enlighet med vänsterideologi.

En helt ny klass av mer upplysta människor börjar ta plats på Åland och kämpar för att lära den ignoranta ursprungsbefolkningen om saker som hållbarhet och vänsterutopin Agenda 2030. Föreningen Leader Åland har därför beviljats €40 000 i bidrag för ett EU-projekt för en serie propagandafilmer med det syftet.

”Projektets syfte är en ökad insikt i en hållbar livsstil. För en långsiktig hållbarhet så att kommande generationer skall ha möjlighet att leva i ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle”, skriver föreningen Leader Åland. Praktiskt går det ut att filma korta personporträtt av individer och som anses vara föredömen och ideologiska föredömen

Hittills har tre sådana porträtt gjort, varav ett är av politikern Johnny Ahlström från vänsterpartiet Hållbart Initiativ och ett annat är av konsulten Patricia Wiklund – mest känd för sina kampanjer för att få ålänningar att livnära sig på insekter.

Wiklund pratar om sin övertygelse i videon:

– Då pratar man mera om det regenerativa tänket. Och då nöjer man sig inte med att det bara ska vara hållbart, utan man tänker till. Man tänker mer positivt, att det kan till och med bli bättre än vad det är idag.

 

 

Porträttet av Johnny Ahlström är mera ”hands-on”, och fokuserar i huvudsak på hans toalettbestyr och hur hållbarhetsideologi gett honom ett starkare intresse för sin egen avföring och vad den kan användas till. Ahlström visar också stolt upp produkterna av sin avföring i en magstark scen.

I slutet av propagandafilmerna följer en rad skriftliga uppmaningar till tittaren, som instruerar henne i hur hon ska leva för att lyda vänsterideologi, såsom: ”Öppna ett insektshotell!”, ”Uppmana nära och kära att fatta hållbara beslut!”, ”Välj ekologisk och närproducerad mat!”.

De som tjänat bäst på bidragspengarna hittills är filmbolaget Luvidfilm, som lyft över €6000 för de tre filmerna, samt Harriet Strandviks konsultfirma HS Consulting, som lyft drygt €5000 för projektledning.

På bilden: Johnny Ahlström