Landskapsregeringen hyllar censur av filmklassiker: ”Rasistisk”

Filmbolaget HBO har efter påtryckningar från aktivisten John Ridley nu raderat den klassiska filmen ”Borta med Vinden”  från sitt utbud på grund av ”rasism” och hyllas nu av Ålands landskapsregering. Regissören Ridley hävdade att filmen ”romantiserade” slaveriet och krävde att den skulle raderas från utbudet. Filmbolaget underkastade sig genast. I sin karriär som  filmskapare har Ridley enbart ägnat sig åt rasfrågor i USA och stått bakom det hyllade dramat ”12 Years a Slave”, men också gjort raskomedin ”Undercover Brother”, där i princip alla skämt är rasistiska.

Via filmkommissionär Titte Törnroth-Sarkkinen (infälld) hyllar landskapsregeringen nu att HBO ”drar sitt strå till stacken” mot rasism när de raderar filmen från sitt utbud. Törnroth-Sarkkinen arbetade tidigare som politisk redaktör som vänstertidningen Nya Åland och belönades därefter av landskapsregeringen med det påhittade jobbet som filmkommissionär. Filmkommissionen har som uppdrag att dela ut enorma summar av det åländska folkets pengar till utländska filmare, såvida de förbinder sig att följa regeringens vänsterideologi, samt dricka rättvisemärkt kaffe och lova att aldrig någonsin använda engångsmuggar eller vattenflaskor.

Det förmånliga bidragserbjudandet har redan utnyttjats av filmbolaget B-Reel Films, som belönades av Filmkommissionen med €180 000 i bidrag för att komma till Åland och spela in film, efter att ha producerat filmen ”Midsummer”, där svenska traditioner framställs som ockulta och svenskarna själva framställs som psykotiska massmördare och utövare av människooffer och incest.