Kategorier
Nyheter

Landskapsregeringen tillbakavisar kritik i Veikkaus-frågan

I en insändare som publicerades i de socialdemokratiska tidningarna Åland och Nya Åland riktar oppositionspartiet Ålands Framtid, som leds av Axel Jonsson, kritik mot landskapsregeringens hantering av det finska statliga spelmonopolet Veikkaus utträde ur den åländska marknaden.

Undertecknarna av insändaren menar att sittande vänsterregering, som leds av lantråd Katrin Sjögren (L), inte värnat om Ålands rätt till självbestämmande och att den saknat alternativa lösningar i Veikkaus-frågan.

Oppositionspolitikerna i Ålands Framtid föreslår i sin insändare att landskapet ska bjuda in det svenska statliga spelmonopolet Svenska spel till att verka inom Åland och kritiserar landskapsregeringen för passivitet och vad de kallar en finsktillvänd inställning i spelfrågan. Det åländska spelmonopolet Pafs samarbete med Svenska spel i hästsportsspel lyfts fram i insändaren som ett gott exempel på samarbete.

Landskapsregeringen å sin sida avfärdar kritiken och skriver i sitt svar i Nya Åland att den grundar sig på okunskap, kvinnohat, rasism och populism.