Kategorier
Nyheter

Lapposkytten släppt på fri fot efter förhör

BRÄNDÖ Mannen som i helgen sköt en människa i Lappo har blivit förhörd och släppt på fri fot. Detta meddelar polisen i en bulletin publicerad idag.

Det var den 25 november på eftermiddagen som ett larm kom om att en person blivit skjuten i det lilla skärgårdssamhället. Polisen hade begärt handräckning från gränsbevakning och kunnat gripa den misstänkte skytten under lugna omständigheter, medans offret transporterades till Finland för vård. Bägge personer är karlar i åldrarna 60-80.

Personerna hade befunnit sig ensamma i en stuga vid händelsen och gärningsmannen hade skjutit sitt offer i benet med ett hagelgevär. Polisen misstänkte initialt dråpförsök, men har nu ändrat brottsrubriceringen till grov misshandel.

Den misstänkte har i förhör berättat att alkohol varit inblandat i händelsen. Offret befinner sig fortfarande på sjukhus och ska förhöras senare. Polisen har släppt den misstänkte och belagt honom med reseförbud, vilket innebär att han kan tvingas inställa sig hos polisen regelbundet eller på annat sätt får sin rörelsefrihet begränsad.