Kategorier
Nyheter

Likgiltiga föräldrar lät sitt 13-åriga barn ha sex med äldre man

Daniels Aleksejevs döms till €300 i böter av Ålands tingsrätt för att ha spridit en barnpornografisk bild på en 14-årig flicka från den åländska landsbygden.

DOKUMENT

Ålands tingsrätt R 20/271

Flickans föräldrar var likgiltiga till sitt barns välbefinnande och hade låtit henne inleda sexuella relationer med den då 15-16 år gamle Aleksejevs när hon var 13 år, trots andra vuxnas varningar.

Aleksejevs stod också åtalad mot sitt nekande för allvarligare brott mot barnet, men dessa åtal förkastades av tingsrätten som obevisade.

Brotten mot flickan uppdagades av en yrkesperson inom sjukvården, som såg sig förpliktigad att göra en polisanmälan. Flickan själv ville inte göra någon polisanmälan eller medverka i polisförhör, på grund av skam.

Nakenbilden hade Aleksejev själv tagit på flickan, med hennes medgivande. Senare hade han skickat den till andra personer i utpressningssyfte mot henne. Han medgav själv att han hotat flickan med att skicka nakenbilden till andra personer ifall hon inte slutade prata om honom och sprida rykten.

Förutom böterna ska Daniels Aleksejevs betala €500 i skadestånd till flickan. Han är tidigare dömd till villkorligt fängelse för att ha misshandlat en flicka och för övergrepp i rättssak. Domen har inte vunnit laga kraft.