Kategorier
Nyheter

Ministrarnas favorit-resort får €144 000 i bidrag för att bygga ut

Den avsides resorten Silverskär har blivit en riktig favorit för åländska politiker när de vill frossa i sig lyxig mat och dyra drycker långt borta från de åländska undersåtarnas nyfikna ögon.

Som Ålands Nyheter tidigare rapporterat använde föregående regeringen Katrin Sjögren (L) bara under 2019 €10 000 av de åländska skattebetalarnas pengar för blöta fester – kallat representation – med olika politiker och höga tjänstemän ute på Silverskär.

Men inkomster förvärvade genom korruption har inte räckt för Silverskär AB – som nu beviljas knappt €145 000 i investeringsstöd av landskapsregeringens näringsavdelning för att bygga en ny fastighet med 6 dubbelrum för logiverksamhet. Bolaget har hävdat att den totala kostnaden för investeringen ska bli närmare €500 000 i sin bidragsansökan, men åtminstone en del av kostnaderna har varit överdrivna. Silverskär angav att bolagets egna investeringar i form av kroppsarbete skulle värderas till €30 per timme, men landskapsregeringen ansåg att det riktiga värdet är högst €20 per timme.

Näringsavdelningens byråchef Susanne Strand godkände bidraget om drygt €144 00 till Silverskär.