Kategorier
Nyheter

Misstänkta dubbelmördare har gripits av polisen i Birkaland

Polisen kunde igår gripa två män som misstänks för ett dubbelmord i Valkeakoski. De misstänkta kommer från Tammerfors och polisen jagade dem i 18 timmar före de kunde gripas i Ackas i Birkaland.

Gripandet gick lugnt till, men männen kunde inte förhöras vid gripandet, på grund av fylleri. Förutom för mord av två människor misstänks männen också för skadegörelse och sabotage. De misstänkta männen är födda 1989 och 1985.

 

Liken hittades vid brandutryckning
Morden upptäcktes på fredag vid midnatt efter att räddningsverket ryckt ut till en lägenhetsbrand och hittat två mördade män, bägge ortsbor och födda 1980 respektive 1989.

Polisen gick tidigt på lördagen ut på sociala medier med en efterlysning efter flyktbilen, en röd Nissan. Tack vare polisens eget arbete och allmänhetens tips hittades bilen på ett industriområde, utbrunnen, och männen kunde gripas i en lägenhet i närheten.

 

Mord kan vara uppgörelse mellan kriminella
Polisen tackar allmänheten för alla tips. Till den finlandssvenska nyhetsbyrån SPT säger kriminalöverkommissarie Jari Kinnunen att polisen genomförde förhör med de misstänkta idag, men att de utnyttjat sin rätt till att vara tysta.

Kinnunen berömmer den lokala polispatrullen för assistansen under insatsen.

– Deras kunskaper om trakten och traktens stamkunder hade en avgörande betydelse för att hitta de misstänkta gärningsmännen, säger han.

Enligt SPT ska alla inblandade ha en kriminell bakgrund, såväl offer som misstänkta förövare.