Kategorier
Nyheter

Mustapha påträffade redlöst berusad kvinna på gatan i Tammerfors – våldtog henne

Fler och fler fall börjar komma i daga där utländska män systematiskt söker efter berusade kvinnor och flickor i de finska städerna och utnyttjar deras hjälplöshet för att begå fruktansvärda övergrepp på dem.

Enligt åklagaren hade Mustapha Kallal våldtagit en kvinna som befann sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av berusning. Brottet hade skett i augusti 2018 i Tammerfors. Kallal bestred anklagelsen och nekade till att alls haft samlag med kvinnan.

 

Vaknade under våldtäkt

Kvinnan hade under kvällen druckit sex öl och inte använt andra rusmedel. Hon hade tappat minnet och kom till medvetande i Kallals lägenhet när hon blev våldtagen av honom.

Kallal å sin sida berättade att han stött på kvinnan utomhus där hon var i dåligt skick, full på marken med trasiga kläder och i behov av hjälp. Han hade bjudit henne till sin lägenhet, plåstrat om henne och erbjudit henne mat och kaffe. Efter att hon nyktrat till hade hon tackat för hjälpen och åkt till sin pojkvän. Först när han senare kallades till polisförhör fick han reda på anklagelserna som riktades mot honom.

En av kvinnans vänner vittnade om hennes chockade tillstånd efter händelsen.

 

DNA-bevis vägde tungt

Ur den tekniska bevisningen framkom att DNA som påträffats i spermier i kvinnans underkläder matchade Kallals till den grad att det sannolikt kom från honom eller en nära släkting, såsom en identisk tvilling. Försvaret menade att kvinnan kunnat få Kallals DNA på sina underkläder när hon gått på toaletten.

Kvinnan har skadats psykiskt av våldtäkten och lider fortfarande av depression, som behandlas professionellt.

Mustapha Kallal, född 1978, dömdes för våldtäkt till 2 år och 2 månaders fängelse. Han ska betala totalt €8000 i skadestånd till sitt offer för tillfälliga skador och för hennes lidande.

De finska skattebetalarna dömdes att betala Kallalis advokat totalt €2200. Domen har inte vunnit laga kraft.