Kategorier
Nyheter

Person knivskuren i ansikte och arm på Klinten

Polisen börjar få händerna fulla med de diverse drägg som befolkar Mariehamns gator och torg under kvällar och nätter. Under lördagsnatten hade polisen fler än 30 utryckningar, bland annat för att få stopp på en knivgalning som jagade en person på Nygatan med sitt vapen efter ett gängbråk. Polisen skriver i sin bulletin att endast lindriga skador uppstått i tumultet och att patrullen kunde lugna ner situationen.

På morgonen till söndag ryckte polisen ut efter att en person blivit knivskuren i ansiktet och i armen av en okänd gärningsman på Klinten. Polisen skriver att de lyckats identifiera en misstänkt.

Någon annan slags individ hade misshandlat tre personer på Torggatan, men hann fly före polisen kom till platsen.

På Nygatan hade en person blivit slagen medvetslös under natten. Polisens övervakningskameror fångade upp händelsen och de har identifierat en misstänkt.

En drogpåverkad individ som rörde sig i en park beväpnad knogjärn, kniv och hulling togs av polisen, som bötfällde personen och tog hans vapen.

Patrullerna har också varit upptagna med att söka efter personer som försvunnit eller skadat sig själva. I bulletinen skriver polisen att lördagsnatten var ett ”svart kapitel” bland deras rapporter.

Däremot berömdes ungdomarna på stan för att ha skött sig bra under natten.

Även under natten fredag till lördag belastades polisen av samhällets bottenskrap. Inne i en servicestation i Mariehamn skedde en misshandel med sparkar och slag och en misshandel skedde också på parkeringen norr om Shell Select.

Ålands Smådjursklinik utsattes för inbrott under helgen, troligtvis natten till måndag. Polisen ber allmänheten om tips om avvikande aktivitet runt byggnaden.