Kategorier
Nyheter

Peter Karlsson dömdes till fängelse för misshandel

Tingsrätten dömde i tisdags Sven Peter Karlsson, född 1971, till 70 dagars villkorligt fängelse och en brottsofferavgift på €80 för två fall av misshandel av en kvinna i Hammarland. Förutom målsägande var en annan person kallad att vittna. Åklagaren presenterade bevis i form av bland annat ett läkarutlåtande och polisens foton.

Den första misshandeln ägde rum i december 2016. Karlsson hade då fällt kvinnan till golvet, satt sig gränsle över henne och tagit stryptag på henne. Karlsson hade också slitit av henne en ring.

Den andra misshandeln ägde rum i oktober 2017 och i ett bråk hade Karlsson slagit kvinnan i ansiktet, rivit henne i håret, fällt henne till golvet så att hon slog bakhuvudet och tagit tag i kvinnans hår med ena handen och tilldelat henne knytnävsslag i ansiktet med andra handen. En lokal katt hade även blivit utsatt för mordhot från Karlsson.

Karlsson erkände den första misshandeln, men bestred den andra då han på grund av fylleri inte kunde minnas händelserna.

Eftersom Peter Karlsson inte tidigare är dömd valde tingsrätten att göra hans fängelsestraff villkorligt och han är således satt på fri fot.