Kategorier
Nyheter

Polisen: Knivrånare var sannolikt påverkad av benzo

Mannen som gripits och misstänks för förra veckans grova rån mot Mathis Punkten i Västernäs är fast bosatt på Åland och tidigare känd av polisen. Detta bekräftar förundersökningsledare Christoffer Ahlfors till Ålands Nyheter.

Hur gick själva rånet till?

– I korta drag handlar det om att den misstänkte hållit kniven i handen och riktat den mot kassörskan. Kassörskan har backat och den misstänkte har tagit sig bakom kassan. En annan kassörska har kommit bakom kassan och frågat hur mycket den misstänkte ska ha. Den misstänkte har sagt hundra euro varpå kassörskan givit honom pengarna. Därefter har den misstänkte avlägsnat sig från butiken, berättar Ahlfors.

Den misstänkte identifierades omedelbart från en övervakningsfilm och kunde efter ca 40 minuter gripas i en bostad i närheten.

Polisen vill i det här skedet inte lämna ut någon bild på kniven som användes, men berättar att de beslagtagit en tandad kökskniv med ett ca 12cm långt egg.

Vad för slags droger misstänks vara inblandade?

– Den misstänkte var sannolikt narkotikapåverkad (bensodiazepiner) vid händelsetidpunkten.

Bensodiazepiner är sövande mediciner mot symptom som ångest, panik och muskelkramper. Det mest kända märket är Rohypnol. Läkemedelsgruppen är beroendeframkallande och långsiktig användning ger negativa effekter på den fysiska och psykiska hälsan. Bensodiazepiner i kombination med alkohol kan göra användaren aggressiv, impulsiv och våldsam.

Foto: drugabuse.com