Kategorier
Nyheter

Replik: Vässa pennan istället, Egeland

Lagtingsledamot Stellan Egeland (Obs) tar i en replik upp den aktuella presidentframställningen om barns rättigheter vid indragning i väpnade konflikter. Notera att det inte är fråga om barn, som bara drabbas av konflikter. Det är barn som själva deltagit i konflikter.

Stellan skriver: ”Där står en sida som snudd på hysteriskt utbrister: ’Det handlar om barn!’ Och en annan sida som kontrar med att ’det handlar om IS-krigare’. Båda dessa uttalanden kan absolut stämma i sak, men … ” 

Stellan: ”När man dessutom får ”hjälp” att tolka yttrandet av en lagtingsledamot som insinuerar att detta skulle öppna dörrar för IS-krigare som ska placeras på Åland, och att det skulle vara något skumt med att detta hamnade på bordet strax före jul, så får man ännu större förståelse för att folk känner oro.” 

Och Stellan skriver i avslutningen: ”så har detta dokument i så fall ändå ingen betydelse.”

Men om dokumentet inte har någon betydelse, varför är det då så viktigt att Lagtinget ger sitt bifall åt konventionen? Och att du Stellan står upp för den?

Efter segertecknet på valvakan har media och regeringspiskan försökt krossa den tidigare så vassa pennan hos Stellan Egeland. De vill tydligen att du skall krypa tillbaka till svarven.

Jag hoppas att du istället vässer pennan ännu bättre och återkommer i nästa fight.

Vi behöver fler vassa pennor på Åland, inte färre.

Stephan Toivonen 

Lagtingsledamoten 

Foto: Museu Imperial