Kategorier
Nyheter

Skumrask i slagsmål på Nygatan – misstänkta drogpåverkade, utlänning utreds som illegal

Polisen meddelar i sin bulletin att ett slagsmål på Nygatan inatt avbröts av ordningsmännen på en krog. Ordningsmännen hade uppmärksammat att slagsmålet pågick på gatan och larmat polisen. I väntan på patrullen hade ordningsmännen använt sin medborgerliga rätt att gripa bråkstakarna. Slagskämparnas kumpaner hade försökt frita de gripna i tumultet. Polisen berömmer ordningsmännens rådighet och handlingskraft och tackar dem för assistansen.

En av de gripna fortsatte att göra motstånd när polisen anlände och måsta fällas till marken och sättas i handfängsel. Personen är nu misstänkt för motstånd mot tjänsteman. En av deltagarna i slagsmålet är fortsatt gripen, misstänkt för misshandel eller försök till grov misshandel, då personen hade riktat ett knytnävsslag mot en annan människas huvud.

De misstänkta har också registrerats för straffbart bruk av narkotika. En av de misstänkta är utlänning och polisen utreder nu ifall personen har rätt att vistas i landet. 

Dimman och den mycket svaga gatubelysningen på Nygatan kan ha försvårat arbetet. Polisen framför i sin bulletin önskemål om bättre belysning på allmänna platser där berusade ofta samlar sig och våldsbrott ofta begås. Dels för att minska risken för sådana brott, dels för att ge kameraövervakning och vittnen bättre förutsättningar.

Temabild