Kategorier
Nyheter

Socialdemokrat attackerar sjuksköterska: ”Förstå sig påare är bara patetiska! Bliv vid din läst!”

Den tidigare lagtingsledamoten Tony Wikström har gjort sig ett namn som en av de mest rättrogna bland socialdemokrater på Åland. Från att kräva ett ökat mottagande av flyktingar till Åland, till att kräva utegångsförbud för tonåringar, till insändare som rasar mot Donald Trump, har Wikström personifierat åländsk socialdemokrati på sitt eget sätt. Senast idag var det en sjuksköterska som fick lära sig veta hut när Wikström tog till orda på sociala medier. 

Roten till Wikströms utfall är en diskussion kring Sveriges Televisions program Uppdrag Granskning, där könsstympning av ungdomar kritiseras på ett sätt som står i strid med socialdemokratisk ideologi.

– Förstå sig påare utanför sjukvården är bara patetiska! skriver Wikström till sjuksköterskan, och fortsätter:

– Har du åsikter om golvkonstruktioner, solpanelsoptimering och biogaslösningar också? Bliv vid din läst!

Kvinnan frågar Wikström vad han menar med att hon ska bliva vid sin läst och socialdemokraten förklarar:

– Du är inte läkare eller sjukskötare i alla fall!

Kvinnan som får sina fiskar varma för att ha uttalat sig emot socialdemokratisk läkekonst är de facto sjuksköterska och har arbetat som det i 30 år. 

Samtidigt som undantagstillståndet har försatt åländska arbetare och företag i den djupaste ekonomiska krisen i mannaminne publicerar Wikström bilder på sociala medier där han lyxar till det i sin bubbelpool och skriver att det är ”coronatider”.

I samma veva har han också publicerat en video som kritiserar Donald Trump med anledning av coronaviruset och skriver att det är ”en ytterst allvarlig situation”. I videon blir sjuksköterskor anklagade för att inte vara sjuksköterskor, på samma vis som Wikström själv anklagade den åländska sjuksköterskan för att inte vara det.

 

Faximil från facebook