Kategorier
Nyheter

Staffan Bruun hotar Finland med ISIS ”hämnd”

”Krönikan signerad Bruun är den första i sitt slag, där en åländsk dagstidning rättfärdigar terrorism mot Finland.”

I en krönika för den socialdemokratiska dagstidningen ”Åland” publicerad igår kräver den finlandssvenske författaren Staffan Bruun att Ålands ska ta emot minst 10 barn till ISIS-terrorister. Bruun jämför ISIS-terroristernas familjer med 1930-talets judiska flyktingar från Hitlers välde och skriver:

– Ålands landskapsregering borde meddela FN:S flyktingcentral UNHCT att Åland bär sitt ansvar och välkomnar tio av ISIS-barnen till Fredens öar, skriver han.

Bruun och tidningen Åland anklagar Finlands befolkning för att ligga bakom nuvarande och framtida blodsutgjutelse i konfliktområdet och förkunnar sitt stöd för framtida hämndaktioner mot Finland, inklusive terrorism:

– En dag växer de som överlevt misären på flyktinglägren upp. Den som sett mor och syskon dö för att regeringen i Helsingfors inte lyfte ett finger har all orsak att ruva på hämnd, hotar Bruun.

– Tar man hem (sic) barnen till ordnade förhållanden är risken betydligt mindre för att de som vuxna blir terrorister, fortsätter Bruun sina hotelser.

Författaren anklagar Västeuropa för att ha ”drabbats av en bombastisk nationalistisk egoism och en total känslokyla” och hävdar att det är en medmänsklig plikt att ta vara på de barn som har just ISIS-terrorister som sina föräldrar.

Att inte få komma till Finland är inte bara ”ett straff”, utan också ”omänskligt och grymt”, skriver Bruun.

Krönikan signerad Bruun är den första i sitt slag, där en åländsk dagstidning publicerar artiklar som rättfärdigar terrorism mot Finland.

Foto: Teemu Rajala