Kategorier
Nyheter

Stöldvågen: Dubbelinbrott på Övernäs skola, inbrott på Godby högstadium

Polisen meddelar idag att incidenten vid Övernäs skola, som i helgen rapporterades som skadegörelse, i själva verket visat sig vara ett flertal inbrott och grov stöld. En person hade brutit sig in och stulit iPads och andra föremål. Tjuven hade fastnat på övervakningsfilm och kunde gripas efter att en ledig polis fått syn på personen i centrala Mariehamn på måndagen.

Igår kväll påträffade polisen gömstället för stöldgodset och kunde konstatera att ett flertal iPads, varav de flesta hade förstörts. Strax efter att polisen blivit färdig med sitt pappersarbete i ärendet inkom en ny inbrottsanmälan för Övernäs skola. En dörr hade forcerats, men polisen kunde inte hitta någon åverkan inne i skolan eller tecken på stöld. Spår och bevis samlades in.

Strax därpå fick polisen en anmälan om ett inbrott i Godby högstadie. En dörr och ett fönster var öppna, men ingen person påträffades. Det är oklart om något stulits.

Polisen konstaterar att stöldvågen blivit så intensiv att man nu uppmanar skolorna att låsa in sina värdefulla inventarier i kassaskåp på nätterna, samt träna personalen i att använda övervakningskamerorna och regelbundet kontrollera sina övervakningssystem.

Foto: Sniper Zeta