Kategorier
Nyheter

Tony Asumaa kastade bort €80 000 på en dag i onödiga IT-kostnader

I och med att lagtingsvalet närmar sig har det blivit bråttom för åländska ministrar att kasta bort så mycket av skattebetalarnas pengar som det bara är möjligt, för att inte lämna något åt kommande regering.

IT-minister Tony Asumaa (L) kastade härom dagen bort €80 000 för att ge bolaget Åda AB en rad onödiga uppdrag. Bland annat ska Åda AB få €14 000 för att ”tillgänglighetsgranska” fyra av landskapsregeringens mindre hemsidor, inklusive €3500 för att granska hemsidan kris.ax, som består av tre bulletiner och inget mer, samt €3500 för att granska hemsidan visitkastelholm.ax, som består av 8 länkar och en kort lista med nyheter.

Trots att landskapet redan sänkt enorma summor i ny infrastruktur och nya servrar under Asumaas ledning beviljade han €13 000 till Åda AB för att köpa en extra filserver till Ålands Statistik- och utredningsbyrå. Dessutom ska Åda AB få drygt €7000 för att förnya hemsidan alarmcentralen.ax.

Slutligen gav Asumaa €45 000 av skattebetalarnas pengar till Åda AB för att ”konsolidera de lösningar som idag används för övervakning av kundernas IT-driftsmiljö, såväl tekniskt som licensmässigt”.