Kategorier
Nyheter

Tre utländska män gripna för inbrottet på Multitronic

Elektronikkedjan Multitronic i centrala Mariehamn blev utsatt för ett inbrott den 30 december, där elektronik för tusentals euro stals, bland annat Iphones av de senaste modellerna och en Macbook Pro. Butiken har gått ut med en efterlysning och ber att allmänheten är uppmärksam på misstänkta säljannonser för sådana produkter.

TIPSA POLISEN

040 84 79 55

Tidningen Åland rapporterar idag att tre misstänkta personer redan gripits och förhörts av polisen. Personerna har senare släppts, men är fortfarande misstänkta för grov stöld.

Förundersökningsledare Christoffer Ahlfors berättar för Ålands Nyheter att samtliga misstänkta är män av utländsk nationalitet som bor på Åland, men han vill inte närmare gå in på männens ursprung. Polisen känner inte till att några rusmedel skulle ha varit inblandade under inbrottet. De misstänkta personerna är kända av polisen sedan tidigare.

Stöldgodset har fortfarande inte påträffats av polisen. Multitronic erbjuder en belöning på €500 till den som kan ge tips som leder till att stöldgodset återfinns.