Kategorier
Nyheter

Tusentals demonstrerade för frihet i Helsingfors i helgen

Över 1000 medborgare demonstrerade i Helsingfors i helgen, för det finska folkets frihet från statliga begränsningar i form av påtvingade vaccineringar mot Covid-19 och särskilt mot planerna på att vaccinera barn mot viruset – trots att de ytterst sällan blir sjuka eller sprider smittan.

Landets socialistiska regering Sanna Marin (S) har passat på att använda epidemin för att utöka sin makt över finländarnas liv. Enligt ett nyligen inlämnat lagförslag vill staten fortsätta arbetet med att införa ett så kallat ”corona-pass” för att undersåtar ska kunna intyga att de tagit vacciner mot viruset och återfå vissa rättigheter som staten tagit från dem.

 

 

Regeringen hävdar att ”passet” endast ska användas för att personer ska beredas inträde till evenemang, men motståndare ser corona-passet som ett steg i införandet av att kontroll-system enligt samma kommunistiska modell som används i Kina.

Demonstranter samlades utanför riksdagshuset i söndags före de tågade till Esplanadparken. Enligt polisen var demonstrationen fredlig.

På skyltar och banderoller fanns slagord som ”Upproret har börjat!”, ”Barnen är heliga”, ”Tillsammans har vi makten”, ”Corona-pass är diskriminerande”. Andra bar plakat mot frimureri, mot nationalsocialism och mot Institutet för Hälsa- och Välfärd (THL).