Kategorier
Nyheter

Tyranni: Finsk polis brottar ner kvinna i hennes hem för att tvångstesta henne för Covid-19

I en chockerande video visas hur finsk polis brottar ner en kvinna i hennes eget hem och sätter henne i handklovar för att föra bort henne till okänd plats. Gripandet skedde framför ett av kvinnans barn, som filmade händelsen.

Enligt kvinnan tvingades hon till en klinik där hon spändes fast och påtvingades ett test för viruset Covid-19. Kvinnan har själv beskrivit övergreppet som ”medicinsk våldtäkt”.

Kvinnan äger en yoga-studio i Idensalmi och en av hennes kunder hade konstaterats smittad av Covid-19. Finska myndigheter krävde att ägaren skulle ge ut uppgifter om alla individer som besökt hennes studio, vilket kvinnan vägrade med hänvisning till kundernas integritetsskydd.

 

 

Kvinnan säger att hon valde att frivilligt isolera sig i karantän i sitt hem, men att polisen oanmält dök upp i bostaden:

”De tvingade ner mig på vardagsrumssoffan. Två karlar använde sin råstyrka på en liten kvinna framför min 11-åriga dotter.”

Hon hade inte hörsammat flera uppmaningar från hälsovårdsmyndigheter om att komma och göra ett test för Covid-19 och enligt polisen hade dessa begärt handräckning för att gripa kvinnan. Hon gjorde motstånd under gripandet och enligt henne själv blev hon fastspänd och påtvingad ett invasivt test för sjukdomen.

Hon är fortfarande frihetsberövad på en klinik, flera dagar efter att de tvingade henne till testet.

Polisen har hämnats på kvinnan för hennes motstånd genom att offentligt hänga ut henne med namn och bild som corona-smittad, trots att inget tyder på att hon är smittad. Bilden togs ner från polisens hemsida först idag.

Kvinnans juridiska ombud har berättat att hans klient också har blivit berövad sin mobiltelefon under gripandet.

Polisens agerande är radikalt annorlunda än det beteende som visades upp under sommarens demonstrationer till stöd för den amerikanska terrororganisationen BLM. Då ignorerades smittrisken helt och även poliser deltog i demonstrationerna bland hundratals otestade människor utan munskydd.