Kategorier
Nyheter

Ung rebell greps i Mariehamn igår

Polisen hade en del att göra i tisdags. Samtal kom från en beskäftig medborgare, som hade stört sig på en liten samling unga på en parkeringsplats i centrala Mariehamn. När patrull kom till platsen hade en berusad glop – eller glopette – varit uppstudsig mot polisen till den grad att det slutade i ett gripande.

I ett köpcenter i Mariehamn hade en karl betett sig underligt, vandrat av och an, ryckt i dörrarna till stängda butiker och gått runt och rotat. När polisen anlände försökte han fly, men blev ikappsprungen. Konstaplarna påträffade narkotikarekvisit på hans person, men inget stulet.

I en lägenhet hade en individ stört grannarna med hög musik och oväsen. När patrullen kom till lägenheten möttes de av en berusad och aggressiv person som ville ge konstaplarna stryk. Individen greps under motstånd och misstänks nu för misshandel, hemfridsbrott, motstånd mot tjänsteman och lindrig skadegörelse.

I en annan lägenhet var det höga ljud och smällar som oroade grannarna. Orsaken visade sig vara ett oäkta par som grälat och hivat möbler omkring sig i sin iver. Två fall av misshandel utreds nu av polisen.

Bilden är från en annan händelse, foto: polisen