Kategorier
Nyheter

Villkorliga fängelsestraff för stöldräder i Mariehamn och Godby

Två åländska karlar har dömts till villkorliga fängelsestraff för stölder och snatterier ifjol, där Mattsons i Godby, Sparhallen, Kalmers, Clas Ohlson och S-Market alla fick påhälsning. En privatpersons motorcykel stals också från sin parkering i Mariehamn.

DOKUMENT

Ålands tingsrätt R 20/102

Enligt åklagaren hade Christoffer Blomqvist i maj 2019 plundrat diverse elektronik såsom en rakapparat, hörlurar och en TV-box från Kalmers. I slutet av månaden hade han och en kumpan också varit till Mattssons och plockat på sig skruvdragare, skruvdragartillbehör, kläder och ett par smörgåsar.

Någon vecka senare passade Blomqvist på att norpa åt sig en cross-motorcykel av märket Husqvarna från en privatperson som hade den parkerad i Mariehamn.

I augusti försökte Blomqvist sig på att snatta mellanöl från S-Market, men blev ikappsprungen av personalen som slet tillbaka sin pilsner. Dagen efter var han till Clas Ohlsons och snodde en JBL-högtalare och ett batteri. Det gick så bra att han åkte till Clas Ohlsons ett par dagar senare och haffade en multimeter.

Från Sparhallen snattades det lonken, men personalen var rask och sprang ikapp Blomqvist för att få tillbaka sina drycker.

Blomqvist erkände det mesta av vad han mindes av händelserna och godkände målsägandenas ersättningsyrkanden inklusive krav på ersättning för smörgåsar.

Kurt Christoffer Leif Blomqvist, född 1996, dömdes till 80 dagars villkorligt fängelse för tre stölder och fyra snatterier.

Hans kumpan dömdes till 45 dagars villkorligt fängelse samt €270 i böter för stöld, ”innehav av farligt föremål”, grovt rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Domen har inte vunnit laga kraft.

Bilden är arrangerad