Kategorier
Nyheter

Åländsk kraftkarl reste till Sverige för att mörda pedofiler – körde vilse

En åländsk herre tog vapen i hand och reste till Sverige för att rensa upp bland pedofiler.

Dagens Nyheter rapporterar idag att en 50-årig man står åtalad för förberedelse till mord efter att i december ifjol kört runt på småvägar i södra Sverige i jakt på den ökände pedofilen och våldtäktsmannen ”Kapten Klänning”. I bilen hade vigilanten en kniv och en strumpa med en tyngd i, som var tänkt som vapen.

Före mannen lämnade Åland gjorde han upp en lista med svenska sexbrottslingar som skulle möta sitt öde. Mannen lyckades inte hitta Kapten Klänning eller någon av de andra brottslingarna under sina irrfärder på vägarna. Istället tog han in på psykiatriska avdelningen på Sankt Görans sjukhus. Där skvallrade en illsint läkare till polisen om mannens planer.

Ålänningen nekar till alla anklagelser och har sagt att han skulle läxa upp Kapten Klänning, alternativt locka honom i en fälla med barnpornografiska bilder.

Åklagare Lucas Eriksson säger till Dagens Nyheter att han begärt att ålänningen genomgår en rättspsykiatrisk undersökning, då han enligt polisens utredning befunnit sig i ett psykotiskt tillstånd.