Kategorier
Nyheter

€634 000 till Medborgarinstitutet för invandrarprojektet ”Flex-in”

Tjänsteman Ralf Stolt på landskapets näringsavdelning beslöt igår att göra en delbetalning på €78 634 av skattebetalarnas pengar till Medborgarinstitutet i Mariehamn för ett invandrarprojekt kallat ”Flex-in” som ska producera onlinekurser i svenska för nyinflyttade samt ”ordna utbildningstillfällen i främmande kulturer, religioner och sedvänjor” för personer som i sitt arbete kommer i kontakt med invandrare.

Projektet Flex-in har hittills beviljats €634 000 i skattepengar och leddes tidigare utav Maria Sommarström från Mariehamn. Projektet har beskrivits som ”lyckat” och ”en succé” av tidningen Nya Åland, som drivs av den socialdemokratiske affärsmannen Anders Wiklöf. 

Det praktiska arbetet i projektet har bland annat gått ut på att besöka Skördefesten samt att vänta på att tiden ska gå för att kunna ta foto på olika klockslag. Medborgarinstitutet leds av den socialdemokratiska politikern Siv Ekström och Ålands Nyheter har tidigare rapporterat om korruption och fusk med bidragspengar inom institutets projekt för språkundervisning för invandrare.

Tjänstemannabeslut 51.1.2018

Utdrag ur Mariehamns budget 2015

På bilden: Medborgarinstitutets rektor Siv Ekström (S), foto: Medborgarinstitutet