Kategorier
Nyheter

Ett år med Ålands Nyheter

Idag firar Ålands Nyheter sitt första år som oberoende nyhetskanal. Inriktningen har från början varit att från en grund av antikorruption leverera sanningsenliga nyheter till Ålands befolkning.

Under vårt första år har Ålands Nyheter fått kritik av bland andra politiker, journalister och personer bosatta på Åland med kopplingar till organiserad brottslighet. Men Ålands Nyheter har också fått stöd av hundratals läsare som hört av sig eller delat artiklar på sociala medier.

Vi spårar inte våra läsare, så hur många enskilda individer som besökt sidan går inte att säga. Däremot har Ålands Nyheter totalt besökts cirka 287 000 gånger sedan december. Besöksrekordet är 24 000 på en dag. Vår undersökning om våldtäkter på Åland är den artikel som fått störst spridning på sociala medier, med cirka 3800 delningar på Facebook och hundratals delningar på Twitter. Sedan starten har drygt 8200 cyber-attacker mot Ålands Nyheter registrerats.

Under året har Ålands Nyheter också bedrivit aktivism genom att utlova en prissumma på €1000 för tips som kan leda till åtal eller tillfångatagandet av de gruppvåldtäktsmän som enligt uppgift har härjat i landskapet.

Under kommande år kommer Ålands Nyheter att fortsätta rapportera och utvidga fokus till finska nyheter som är relevanta för ålänningarna. Sidan kommer att fortsätta som oberoende nyhetskanal i ålänningarnas tjänst.