Kategorier
Nyheter

Fiendesoldat från Mellanöstern spelade in film där han våldtog hjälplös flicka i Tammerfors – döms till fängelse

En fiendesoldat från Mellanöstern döms till 1 år och 9 månaders fängelse för att ha våldtagit en flicka som var i ett hjälplöst tillstånd. Han filmade våldtäkten för att ytterligare förnedra sitt offer.

DOKUMENT

Egentliga Finlands tingsrätt R 20/2914

Enligt åklagaren hade Taif Farhan Falih tillsammans med en annan person gett sig på en flicka som varit i ett hjälplöst tillstånd. De hade lurat in henne i en lägenhet och lagt henne i en säng. Efter att den andre mannen lämnade platsen våldtog Falih flickan. För att ytterligare förnedra sitt offer hade han spelat in våldtäkten på film.

Falih nekade till alla anklagelser och hävdade att flickan haft samlag med honom frivilligt. Han nekade också till att det skulle ha varit brottsligt av honom att filma samlaget.

 

Var så berusad att hon inte kunde ta av sig ytterkläderna

Falihs medhjälpare hade i polisförhör berättat att flickan varit så berusad att hon inte kunnat ta av sig varken skorna eller sin jacka när hon kom till lägenheten. Hon hade varit okontaktbar och de hade varit tvungna att lägga henne i sängen.

Flickan berättade att hon var väldigt berusad och i mycket dåligt skick. Hon hade lagt sig med kläderna på och vaknat när hon blev våldtagen av Falih, men var fortfarande så redlöst berusad att hon inte kunde varken tala eller på annat sätt värna sig. När hon till sist lyckades komma någorlunda ur ruset hade hon lyckats köra bort Falih och kontaktat alarmcentralen och sin pojkvän. Hon hade inte gett något samtycke till sex.

 

Våldtäktsmannens egen film användes som bevis mot honom

Filmen som Falih spelade in beslagtogs av polisen och presenterades som bevis. Där syns det hur han våldtar en sovande eller medvetslös flicka. Tingsrätten trodde inte på hans utsaga om att hon frivilligt haft samlag med honom och gett honom tillstånd att filma.

Taif Farhan Falih, född 1994, dömdes till 1 år och 9 månaders ovillkorligt fängelse för våldtäkt och olaglig avlyssning. Han ska betala drygt €10 000 i skadestånd till sitt offer för hennes lidande och kränkningarna. Domen har inte vunnit laga kraft och Falih har redan uttryckt sitt missnöje med domen i sin helhet.