Kategorier
Nyheter

Gripna av polis efter plundringståg i Mariehamn

Fyra personer misstänks för ett plundringståg i Mariehamn under helgen och åtminstone två av dem har gripits. På sociala medier varnar också Shell Select i Mariehamn andra företagare för ett sällskap som färdas i en finskregistrerad svart Citroën och snattade från deras bensinmack.

”Två personer grips på polislagen under natten mot måndag i syfte att förebygga brott och störande beteende. Personerna kunde vid närmre undersökning konstateras vara misstänkta för en stöld som anmälts till polisen i vilken varor för ett par tusen euro stulits. Stölden inträffade i Mariehamn på lördagen. Ytterligare misstänkts personerna för bedrägeri genom att beställa från restaurang i Mariehamn utan att kunna betala”, skriver polisen i sin bulletin.

Enligt uppgifter till Ålands Nyheter ska de misstänkta vara ett sällskap av romer som rest till Åland för att begå brotten.

Flera företag drabbades av stölderna under helgen. Bland stöldgodset som påträffades under gripandet finns föremål med okänd ägare och polisen uppmanar de som saknar sina saker att höra av sig.

Överkonstapel Eva Fellman säger till Ålandstidningen att de fyra personer som misstänkts är kända av polisen sedan tidigare:

– De kom resande i fredags, de är inte ålänningar. Men vi är hundra procent säkra på att vi har rätt personer. Nu ska vi bara reda ut vem som gjort vad.

Enligt systertidningen Nya Åland är det frågan om två äldre vuxna och två ungdomar runt 18 år gamla.

Temabild, foto: polisen