Kategorier
Nyheter

Harry Jansson ger €2 120 000 i bidrag till Ålands Radio efter att kanalen fällts för extrem sexuell perversion

Vice lantråd Harry Jansson (C) har beslutat att ge över €2 100 000 av skattebetalarnas pengar i bidrag till vänsterkanalen Ålands Radio – trots att kanalen fällts i programnämnden för sina radioprogram innehållande extrem sexuell perversion och förnedring.

Programmet ”Trosbekännelser” sänds av kanalen i syfte att skada barns sexuella utveckling och blandar blasfemi, förnedring av handikappade, könsstympning och annan perversion som får det att vändas i magen på sunda människor.

Ett avsnitt fälldes av programnämnden efter att programledare Anna Südhoff och Sofia Enholm i grova ordalag kränkt handikappade och pratat om samlag mellan djur och människa och pratat om att blotta sig genom att ha samlag på offentliga platser.

Programmet anmäldes av politikern Jannik Svensson (Obs), numera verkställande direktör på tidningen Bulletin. Programmets producent Fredrik Granlund svarade högtravande att programmet hörde till yttrandefriheten.

”Trosbekännelser är Ålands Radios försök att i någon mån jämställa debatten.”, skrev Granlund bland annat till försvar för programmet och fortsatte:

”Yttrandefrihet är bara en schimär om den inte praktiseras.”

Programnämnden tyckte annorlunda och fällde Ålands Radio för det vidriga programmet. Programnämnden skriver i sitt utlåtande att programmet ”inte präglas av principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet.”

Gärningarna i fantasierna som programledarna berättade om beskrivs av programnämnden som olagliga, kränkande och fördomsfulla.

I sitt beslut stipulerar vice lantråd Jansson att radiokanalen ska få bidraget i form av månatliga rater på €176 583 under 2022.